Температурите се покачват, но съвсем скоро ще има ново захлаждане. В

...
Температурите се покачват, но съвсем скоро ще има ново захлаждане. В
Коментари Харесай

Идва обрат с времето

Температурите се повишават, само че напълно скоро ще има ново захлаждане. 

В четвъртък ни чака съществено захлаждане с превалявания от дъжд и гръмотевици, не са изключени и градушки.

Тогава от запад на изток ще премине леден атмосферен фронт и той ще способства за формиране на мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места в страната, само че първо основно над западните региони, още от сутринта в четвъртък, ще стартират валежи съпроводени от гръмотевици. В планинските региони тези процеси ще бъдат и по-актвини. Температурите бързо ще се намалят с към 10 градуса и ще са от 18, 20 градуса по високите западни полета, до 25 - 27 градуса в низините, съобщи Дарик.

Този плевел интервал ще премине сравинтелно бързо и до среднощ в четвъртък процесите ще се изтеглят на югоизток и от петък нещата ще се възстановяват, температурите ще се покачат до естествени стойности.

В почивните дни, в края на седмицата, са вероятни преваляваниа на изток и над югозападните планински региони. В началото на другата седмица център на ниско налягане, ситуиран над Черно море, ще дестабилизира времето по Черноморието и в други региони на Източна България и там са вероятни местни валежи с гръмотевици. Този перод ще е от неделя до вторник - сряда. В краткосрочните прогнози ще научите повече за времето по морето при започване на идната седмица.

Юли ще стартира със сравинтелно топло време, само че извънредно високи температури не се чакат - евентуално термометрите ще демонстрират най-вече да 35 - 37 градуса в низините на страната.

За момента наподобява, че по-сериозната горещина ни се размина, само че има време до началото на юли, нещата отново да се извърнат.

В Европа ще се редуват по-горещи и по-хладни интервали и това важи особено за западните елементи на континента - Франция, Бенелюкс, Германия, където в обособени дни термометрите ще демонстрират над 32 градуса, само че в други ще падат и под 20. Това е обикновено време за западната част от континента, защото там въздействието на Атлантическия океан е огромно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР